Kapper Zwolle | Over Zwolle

HAAR by hnnk is uw kapper in Zwolle. HAAR by hnnk is te vinden aan de rand van het centrum van Zwolle, in een prachtig gebouw. Komt u naar Zwolle? Parkeer dan op “Parkeerplaats Noordereiland” en u loopt onderweg naar de centrum van Zwolle langs HAAR by hnnk. Combineer dan het bezoek aan de kapper met shoppen in de gezellige binnenstad van Zwolle. Of geniet van de heerlijke terrasjes die Zwolle rijk is.

Over Zwolle

De prachtige stad Zwolle telt ongeveer 120.000 inwoners. De stad ontstond in de middeleeuwen, wat duidelijk aan het stadsbeeld te zien is. De eerste vermelding van Zwolle stamt uit 1040. De stad is gebouwd tussen de IJssel en de Overijsselse Vecht, kreeg in het jaar 1230 stadsrechten en was als onderdeel van de Hanzesteden een belangrijke handelsstad, vooral ook vanwege de ideale ligging.

De historische rijkdom van Zwolle is voor een deel bewaard gebleven. Zo zijn er vlakbij Haar by HNNK nog resten te vinden van oude stadsmuren en zijn drie van de zes stadspoorten gedeeltelijk bewaard gebleven: de Sassenpoort, Diezerpoort en de Steenpoort. Alleen de Sassenpoort is volledig bewaard gebleven. Verder is de Peperbus gezichtsbepalend voor de stad. De Peperbus kan ook worden beklommen, voor een prachtig uitzicht over de karaktervolle stad Zwolle.

Natuurlijk biedt Zwolle nog veel meer mooie bouwwerken en historische plekken. Bekijk hier een aantal trekpleisters of bekijk het onderstaande filmpje voor een korte impressie.

 

Gezelligheid in Zwolle

Zwolle is rijk aan leuke terrasjes, een aantal winkelstraten en er worden regelmatig evenementen georganiseerd. Een dagje Zwolle is dus eigenlijk leuk voor iedereen! Een aantal bekende evenementen zijn het Hanzefestival, het Straten Festival, het Bevrijdingsfestival Overijssel en de halve marathon van Zwolle. Voor een uitgebreider overzicht van wat er in de bruisende stad Zwolle te doen is, verwijzen we u graag naar de website van de VVV Zwolle.